0299-64 33 26 ivonneleonne@gmail.com
The Golden Touch Purmerend elektrish ontharen

Elektrisch ontharen

Wat Is elektrisch ontharen?

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht geschoven, waarna een The Golden Touch Purmerend NL electricstroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel [dat is een haarzakje waarin de haar groeit] en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei. De doelstelling van elektrische epilatie is nagroei, na verwijdering van de haar, praktisch onmogelijk te maken. Deze vrijwel pijnloze techniek is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Donkere of blonde, grijze en rode haren is bij deze methode geen enkel bezwaar, dit in tegenstelling bij IPL of laser behandelingen.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotioneel problemen met zich meebrengt. Heeft u last van ontsierende, stugge haargroei in uw gezicht, of elders op uw lichaam? De behandelmethode die u definitief van uw overtollige haargroei kan afhelpen is Elektrisch ontharen.

Soorten

Men kan twee vormen van overbeharing onderscheiden:

  • Hypertrichose: teveel haargroei, maar wel volgens het vrouwelijk beharingspatroon.
  • Hirsutisme: teveel haargroei, maar dan volgens het mannelijke beharingspatroon [baard en/of snor].

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van overbeharing:

  • Erfelijke aanleg.
  • Storingen in het hormonale systeem. Deze kunnen ontstaan door een verandering van de hormoonspiegel in de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang.
  • Het gebruik van medicijnen, waarbij overbeharing optreedt, bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde anticonceptiemiddelen kan de gevoeligheid voor het androgeen [mannelijk geslachtshormoon] verhogen.
  • Bepaalde ziektebeelden.

Plaatsen

Overbeharing kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen. In het gezicht: op bovenlip, neus, kaaklijn en hals. Op het lichaam: op armen, benen, borsten, schouders, buik en billen.

Belangrijk om te weten

Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijd nodig hebben om weer aan te groeien:

  • diep, stug haar: 5 tot 6 weken
  • normaal haar: 6 tot 9 weken
  • ondiep haar: 8 tot 10 weken

Dit betekent dat u eigenlijk pas twee maanden nadat u gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit u niet verontrusten en trekt u beslist zelf niets meer uit.

Advies

Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de resterende haren tussentijds niet uit te trekken, d.m.v. pincet, maar af te knippen of harsen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Kosten

Bij overbeharing kunnen de kosten van de behandeling op indicatie van de behandelend geneesheer door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Voor een behandeling kan plaatsvinden, is een intake gesprek noodzakelijk. Heeft u vragen, kom gerust langs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

The Golden Touch Purmerend NL Logo

Sternstraat 20 1444VB Purmerend

0299-643326

ivonneleonne@gmail.com